Mai napon született Tony Curtis

tonycurtis.jpg

A világszerte Tony Curtisként ismert filmcsillag eredetileg Bernard Schwartz néven született New York-ban, 1925. június 3-án. Családja Mátészalkáról származik, ahonnan New Yorkba emigráltak szülei

A legtöbben a Van, aki forrón szereti c. filmből, valamint a Minden lében két kanál c. TV_sorozatból ismerik - általában tehát komikusként, vígjáték-szereplőként tartják számon.
Holott 1953-ban Houdinit játszotta az azonos című filmben, az 1957-es A siker édes illatában pedig egy manipulatív ügynököt formált meg.
A drámai szerepek olyannyira nem estek távol tőle, hogy egyetlen Oscar-díjra jelöltését az 1958-as A megbilincseltek-ben nyűtott alakításáért kapta, melyben egy szökött fegyencet játszott.

Curtis a színészkedés mellett sok időt szentelt a festészetnek is, szürrealista stílusú festményei darabonként körülbelül 25 ezer dollárért kelnek el. Festményeiből tavaly Budapesten kiállítást rendeztek.

2003-ban Magyarországra jött, hogy országunkat népszerűsítő reklámspotokat forgasson, amelyekkel elsősorban az idősebb amerikai turisták érdeklődését akarták felkelteni a Magyarországra utazás iránt.

 

 

A Van, aki forrón szereti itt nézhető meg.

Címkék: Tony Curtis 

A bejegyzés trackback címe:

https://35mm.blog.hu/api/trackback/id/tr487514130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dóheri Rita 2015.06.03. 19:52:06

De rég láttam ezt a filmet....!