Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája

Ha van könyv, amely szerintem mozifilmre érett, akkor az a Dirk Gently holisztikus nyomozóirodája c. Douglas Adams mű.

D. A. nem ismeretlen a mozi világa előtt, szintén az ő világhírű könyvéből készült a Galaxis útikalauz stopposoknak

Rendező

Ha végiggondolom, igazából 3 (plusz 1) rendező jöhetne szóba, ha én hollywoodi stúdió (vagy producer) lennék.

Danny Boyle, aki a legelborultabb témákból is nézhető, "könnyed", izgalmas és látványos mozit tud csinálni. Gondoljunk csak bele: egy ürge több napra ott ragad egy kanyonban, mert beszorult a keze (127 óra). Egy srác megnyeri a TV-vetélkedőt Indiában (Gettómilliomos). Érdekes, látványos témának tűnnek ezek? Nem mondanánk, aztán tessék, mégis milyen filmeket kanyarított belőle.
Wes Anderson elképesztő figurákat tud egész reálisan mozgatni, és úgy tálalja a jeleneteket, hogy az ember nem tudja, sírjon vagy nevessen (jó értelemben).
Tim Burton neve sem hiányozhat, hiszen ha fantáziavilágról van szó, akkor abban ő eléggé ott van a szeren. Nála aztán a díszletektől kezdve a legutolsó mellékszereplőig minden olyan, mintha egy meséből lépett volna ki (Charlie és a csokigyár, Nagy Hal).
És a plusz egy: Guy Ritchie, aki ugyan nem teljesen ez a világ, de látványban és ritmusban rá tudna érezni, az tuti.

Szóval asszem ilyen sorrendben kérném fel a rendezőket: 1. Danny Boyle, 2. Wes Anderson, 3. Tim Burton, 4. Guy Ritchie.

Szereplők

Dirk Gently a legegyszerűbb, azt hiszem, ebben nem lesz vita az olvasóimmal: egyértelmű, hogy Jack Black a legalkalmasabb. Már látom is magam előtt, ahogy dölyfösen szivarozik, elnyűtt keménykalappal a fején. 
Kár, hogy John Goodman már öreg ehhez a szerephez, meggyőződésem, hogy 120%-osan hozná.

Richard MacDuff: a legjobb Jesse Eisenberg lenne, és nem azért, mert mostanában nagy sztár - már régen felfigyeltem rá, és alkatban-stílusban nagyon passzolna a figurához.

Susan: na itt jön a meglepi. Tudom, hogy a legtöbben karcsú, sötét hajú, artisztikus csajnak képzelik el - és nekem csak az utolsó a lényeg. Szóval a jelöltem Renée Zellweger. Ő ugyanis artisztikus, nagyon is tudna az lenni. OK, az életkora határeset, de színésznők mindig tudnak fiatalabb csajt játszani. 

Gordon Way: ez is egyszerű kérdés, ha már a Galaxis....  szóba került, akkor Martin Freeman. A széllelbélelt, locsifecsi alakhoz keresve sem találnánk jobbat. Már hívom is az ügynökét.



A bejegyzés trackback címe:

https://35mm.blog.hu/api/trackback/id/tr375793839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.