Amit kevesen tudnak Philip Seymour Hoffmanról

PSH rendezőként - Ezekiel Moss

philip-seymour-hoffman-020213913710908274.jpgKiváló színészként ismerjük PSH-t, de kevesen tudják, hogy rendezői ambíciói is voltak. Ezt ténylegesen csak egyszer próbálhatta ki, a Jack csónakázni megy c. vígjátékban. Ennek főszereplője is egyben: egy tengő-lengő limuzinsofőrt alakít, aki  nem nagyon találja a helyét az életben. Nekem nem jön be igazán ez a film, de a kritikusok bírták, úgyhogy lehet, hogy én nézem rossz helyről.

A "mostani" terve ugyanakkor egy sokkal komolyabb, sokkal - úgy tűnik - kidolgozottabb, megérleltebb - és sokkal misztikusabb terv volt. A "mostani" azért van idézőjelben, mert valójában 2011 óta tervezte a filmet. Az első konkrét lépések 2012-ben történtek, akkor  a gyártási előkészületeket, már producerei is voltak a projektnek.

Idén januárban sikerült megállapodnia Jake Gyllenhaallal és Amy Adams-szal, akik a főszereplők lettek volna.

A történet szerint a nagy gazdasági világválság idején egy misztikus idegen érkezik a konzervatív nebraskai kisvárosba, aki, úgy tűnik, képes a halottakkal kapcsolatot teremteni. Ez gyökerestül fordítja fel a kisváros életét,  elsősorban egy férje halálát nehezen feldolgozó fiatal özvegy, és annak nagy képzelőerővel megáldott fia életét. 

Philip Seymour Hoffman Oscar-díjas amerikai színész és színházi rendező. Olyan filmekben szerepelt, mint A hatalom árnyékában, a Pénzcsináló, a The Master, a Hideghegy, a Twister, A nagy Lebowski, a Capote, a Vörös sárkány, a Kétely, Az éhezők viadala vagy éppen a Mission Impossible III. Leginkább elismert karakterszínészként tartják számon. 

Címkék: Hoffman Philip Seymour Gyllenhaal 

A bejegyzés trackback címe:

https://35mm.blog.hu/api/trackback/id/tr855797999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikka 2014.02.04. 21:01:10

mindenki tudja aki ismerte vagy kedvelte..