Csodanő új néven: Lucy

Ezt a filmkritikát akár egyetlen mondattal is letudhatnám: kalap szar. Na jó, nem teljesen. De a fontosabb részt mégis.

Hogy miért?

A film alapötlete, hogy egy vegyülettől Lucy emberfeletti, fantasztikus képességekre tesz szert. (Ne spoilerezzen nekem senki, ez már a trailerből is kiderül!). Legyőzi a gravitációt, meg tudja változtatni tárgyak helyét és alakját, felfoghatatlan fizikai erőt képes mozgósítani - ez persze mind nagyon látványos, csak egy gond van: innentől nincs tétje az egésznek. Ha BÁRMIT meg tud csinálni valaki, akkor egyáltalán minek szaladgálna, verekedne, küzdene bármiért is? Kényelmesen, otthon a fotelben, kis összpontosítással szépen le lehet rombolni mindent, ami útban van vagy nem tetszik, és ugyanúgy némi agymunkával meg lehet menteni embereket, el lehet juttatni a kívánt alakú és összetételű cuccot bárhova. Halleluja.

lucy.jpg

Hopp, tényleg, innentől nagyjából egy istennek kéne tekintenünk a főhőst, de vissza a fikázáshoz: szóval ha tébyleg nagyjából bármit megtehet valaki, akkor ugyan mit izguljunk azon, hogy mi történik? Ugyan miért kéne izgulnunk azon, hogy hogyan fog győzni a jó szereplő? Hiszen eleve el van döntve minden. (Jó, Lucynak is van sebezhető - vagy gyenge - pontja, de nem egyszerű felismerni.)

Szóval az alapötlettel kicsit túllőtték magukat a film készítői, a megvalósítás pedig a szokásos Luc Besson-i: nagyon profin felvett, pörgős, színes akciójelenetek, megfelelő pillanatokban némi humorral. Meglepetésre ne számítson senki, de ha valaki egy könnyed popcorn-mozira vágyik, nem fog csalódni.

Intellektuális elvárásokat kérjük a ruhatárban hagyni.

(Online: http://teljesfilmek.hu/?online&film=Lucy )

 

 

 

Címkék: premier Besson Lucy 

A bejegyzés trackback címe:

https://35mm.blog.hu/api/trackback/id/tr396777087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.